Bruk belysning for å holde tyvene unna

Velkommen til vår sikkerhetskalender! Vi teller ned til jul ved å dele ett sikkerhetstips hver ukedag helt frem til julaften. I dag er det 23. desember og dagens råd er å beholde enkelte lys på selv om dere stenger kontoret i julen. Dette kan virke preventivt og gjøre lokalene litt mindre attraktive for tyver og andre uvedkommende.

Har du planer om å reise bort i julen eller bare å stenge kontoret mens høytiden markeres? Vi minner om at julen er en travel tid, også for innbruddstyver. Tomme bygg og kontorer er spesielt ettertraktet blant de med uærlige hensikter. For å få lokalene til å se litt mindre forlatt ut, kan belysning være et enkelt, men effektivt tiltak.

Belysning kan ha preventiv effekt

Vi sier ikke at lokalene skal stå fullt opplyst når det ikke er noen som oppholder seg der, men det er innlysende at det er lettere å gjøre innbrudd i lokaler som åpenbart står tomme. I mørklagte bygg og lokaler er det enklere å ikke bli sett. Dette gjelder både når noen bryter seg inn, men også hvis noen sniker seg ut med gjenstander som ikke skal forlate lokalene.

Utebelysning med bevegelsessensor er i mange tilfeller et godt alternativ for å forhindre innbrudd. Dersom lyset brått skrur seg på, er det faktisk mange innbruddstyver som ombestemmer seg og i stedet leter videre etter andre, mer tilgjengelige mål.

Utover belysning, minner vi om at dere kommer langt med god skilting av at dere har et sikkerhetssystem installert. Sørg også for å avbestille eventuelle aviser og annet som gjør det tydelig at det ikke har vært noen innom på noen dager.

Ta kontakt for flere gode sikkerhetsanbefalinger. Vi hjelper dere med å heve sikkerhetsnivået.