Det snør, det snør – men ikke la snøen ødelegge for alarmsystemet

Velkommen til vår sikkerhetskalender! Vi teller ned til jul ved å dele ett sikkerhetstips hver ukedag helt frem til julaften. I dag er det 9. desember og vi minner om at selv om det er hyggelig med snø, må dere ikke la snøen sabotere alarmsystemet deres.

Vi i Stanley Security er nok ikke alene om å ønske oss en hvit jul. Snøen er synonymt med hygge for mange. Samtidig er det verdt å tenke over de sikkerhetsutfordringene snøen kan skape i den ellers hektiske julestria. I verste fall kan nemlig snøen komme i veien for et ellers velfungerende sikkerhetssystem.

Kontakt oss for mer informasjon om å legge til rette for et funksjonelt sikkerhetssystem.

Snø kan blokkere sensorer og lukkemekanismer

I de fleste deler av Norge er snøen uforutsigbar. Plutselig kommer den i mengder over natten, og vi våkner til et hvitkledd landskap morgenen etter. Det betyr gjerne gjensnødde personal- og besøksinnganger, samt en økt sannsynlighet for at vi drar med oss snø inn i arbeidslokalene våre. Dersom snøen hoper seg opp og blir liggende i eller rundt dørkarmen, kan dette hindre døren i å lukkes ordentlig og gå i lås. Alarmsensor på døren kan dermed utløses med en påfølgende alarmutrykning og unødige kostnader. Kanskje enda verre at døren ikke går i lås slik at uvedkommende kan komme inn. En åpen- og eller ulåst dør er som kjent en åpen invitasjon, og i bedriftslokaler er det sjelden heldig.

Vår anbefaling er rett og slett: salt og måk snø med en gang den kommer. Da ivaretar dere sikkerheten, samt helsen til de som er innom lokalene deres. God jul!