La ikke julepynten utløse alarmen

Velkommen til vår sikkerhetskalender! I år teller vi ned til jul ved å dele ett sikkerhetstips hver ukedag helt frem til julaften, så her er det bare å følge med for gode råd og anbefalinger. Mange av tipsene er dessuten like gjeldende resten av året som de er nå i desember. I årets første luke oppfordrer vi til å pynte fornuftig og ikke la julepynten irritere alarmsystemet.

Vil du ha flere gode sikkerhetstips? Vi har samlet alle lukene i sikkerhetskalenderen her.

Endelig nærmer vi oss jul igjen. Mange av oss har ventet lenge på at kalenderen igjen skal vise desember, og er klare for å begynne å henge opp julepynten. Er du blant dem som synes det aldri kan bli nok pynt og julestemning? Vi skjønner deg godt, men pass på så ikke julepynten kommer i veien for sikkerhetssystemet.

Ikke dekk til alarmsystemets sensorer

Alarmsystemene vi installerer, har en rekke nøye utplasserte sensorer. Dersom deres juledekorasjoner er av typen som henger fra tak og vegger, kan pynten lett bli hengende foran en eller flere av disse. En mulig konsekvens ved dette er at alarmen utløses grunnet bevegelse fra skilt og dekorasjoner. Verre er det dersom pynten blokkerer sensoren helt, slik at alarmen ikke utløses ved uønsket aktivitet. Vi sier derfor: Pynt gjerne, men pynt med omhu. Ikke la julepynten hindre alarmen fra å ha sin funksjon.

Det er for øvrig ikke bare i julen det er viktig at alarmanleggets sensorer ikke er tildekket. Skjenk dette en ekstra tanke når dere ommøblerer på kontoret, og få gjerne en sikkerhetsrådgiver til å vurdere lokalene med jevne mellomrom for å sikre at oppsettet til enhver tid er optimalt. Les mer om smarte alarmsystemer her.

For mer informasjon om våre alarmsystemer kan du kontakte oss her.