La ikke verdisaker ligge i fritt skue

Velkommen til vår sikkerhetskalender! Vi teller ned til jul ved å dele ett sikkerhetstips hver ukedag helt frem til julaften. I dag er det 19. desember og vi minner om at du må huske å rydde unna verdisaker før du stenger kontoret i julen. Sjansen for innbrudd blir langt større når verdifulle gjenstander og papirer ligger godt synlig.

Flere gode tips fra vår sikkerhetskalender finner du her.

Ikke gjør jobben til innbruddstyvene enklere enn den trenger å være. Bare ved å skjerme for innsyn, blir lokalene deres raskt litt mindre attraktive for tyver og andre med uærlige hensikter. Sørg for at gardiner er trukket for og at persienner er nede, slik at det blir vanskeligere å tyde hvorvidt mennesker og verdier befinner seg i lokalene. Ta også med lettere gjenstander av verdi hjem, i stedet for å la dem ligge igjen på kontoret i ferien. En bærbar mac eller pc er lett å ta med seg hjem, men dette gjør den også enkel å plukke med seg for eventuelle uvedkommende.

Bruk gjerne safe og brannskap!

Det er kanskje ikke alle som har safe eller brannskap i lokalene sine i dag, men dersom dere har det anbefaler vi at dere tar dette i bruk. Papirer med sensitiv informasjon og verdigjenstander burde alltid ryddes unna når lokalene skal stå tomme, og når de skal stå tomme over en periode blir det enda viktigere. Da er safe eller brannskap blant de tryggeste oppbevaringsstedene.

Har dere et godt alarmsystem og gode sikkerhetsrutiner reduseres naturligvis sjansen for at noe skal skje mens bedriftens ansatte er hjemme og nyter høytiden. Samtidig er det en kjent sak at uhell forekommer, og da er det godt å vite at man har tatt alle forholdsregler.

Kontakt oss for flere gode råd om sikkerhetstiltak.