Lukk, lås og oppdater adgangskontrollen

Velkommen til vår sikkerhetskalender! Vi teller ned til jul ved å dele ett sikkerhetstips hver ukedag helt frem til julaften. I dag er det 11. desember og vi minner om at adgangskontrollen må stilles inn med riktige tider før kontoret stenges i julen.

Vil du ha flere sikkerhetstips? Du finner hele sikkerhetskalenderen samlet her.

I hverdagen ønsker vi å gjøre ting enkelt for oss selv. På kontoret kan dette innebære at vi forhåndsinnstiller adgangskontrollen med utgangspunkt i når ansatte oppholder seg i lokalene. Det kan innebære at dørene mellom noen klokkeslett står åpne, mens mellom andre trenger dere både adgangskort og kode. Og siden året har aller flest hverdager fungerer dette fint.

Les mer om adgangskontroll fra Stanley Security her.

Legg inn avvikende åpnings- og kontortider

Dersom kontoret stenger under julens helligdager, er det imidlertid dumt om dørene står åpne mellom klokken åtte og fire. Kontakt din sikkerhetsleverandør og be dem registrere eventuelle avvikende åpnings- og kontortider, slik at adgangskontrollen blir aktivert når det uansett ikke er noen som skal oppholde seg i lokalene. Da sørger dere ikke bare for at uvedkommende nektes inntreden, det blir også mulig å se hvem som har vært innom kontoret mens dere har holdt stengt. Forhåpentligvis er ikke dette informasjon dere vil få bruk for, men det er greit å være på den sikre siden.

Til slutt – det sier kanskje seg selv, men husk å låse døren før dere stenger i høytiden. God jul!