STANLEY Security fikk anledning til å delta i dronedeteksjonstester med Interpol og politiet i Norge.

28.-30. september gjennomførte det norske politiet sammen med Interpol, Avinor og Norsk Kommunikasjonsmyndighet en øvelse på Gardermoen lufthavn utenfor Oslo, der 17 forskjellige drone-mottiltak ble testet og evaluert, inkludert STANLEY Validrone ™.

Formålet med øvelsen var å finne løsninger som kan brukes for å sikre flyplassmiljø, som kan spore, lokalisere og identifisere droner og deres piloter. I tillegg kan man ved hjelp av data samlet inn fra øvelsen øke forståelsen av hva dronetrusler kan innebære og hvordan man kan unngå dem. Mange land har allerede innført lover som gir myndigheter og lufthavneiere rett til å forstyrre og sette en flygende droner ut av spill. En kommende rapport fra Interpol som presenterer resultatene av øvelsen er ment å tjene som et rammeverk for rettshåndhevelse og vil være tilgjengelig i Interpols 194 medlemsland.

STANLEY Security var en av flere aktører som var invitert av Interpol og fikk anledning til å demonstrere utstyret sitt på stedet, på en flyplass i full operasjonell drift med andre aktører og arrangører som tilskuere. Hvert mottiltak ble vurdert og klassifisert i henhold til spesifiserte kriterier. Gustav Norvik, Product Manager, og Lars-Morten Olsen, New Solution Offer Manager, var til stede for STANLEY Security. De var veldig godt fornøyde med dagene og demonstrasjonen av Validrone.

– I tillegg til å møte og snakke med andre aktører i markedet og se hva de har å tilby, hadde vi også muligheten til å teste Validrone i et skarpt flyplassmiljø. Det var givende å delta på øvelsen og vi er veldig godt fornøyd med hvordan demonstrasjonen vår gikk, sier Gustav Norvik.

– Testen vår gikk helt etter planen og uten avvik. Nå gleder vi oss til å lese rapporten som Interpol gir ut og se hva resultatene deres viser, sier Lars-Morten Olsen.

 

Her kan du lese mer om øvelsen arrangert av Interpol: https://www.interpol.int/es/News-and-Events/News/2021/INTERPOL-carries-out-full-scale-drone-countermeasure-exercise

 

For mer informasjon kontakt:

  • Stanley Security AS, Lars-Morten Olsen, New Solution Offer Manager
    Epost: larsmorten.olsen@sbdinc.com   –  Mobil: +47 908 60 138
  • Gustav Norvik, Product Manager
    Epost: norvik@sbdinc.com  –  Mobil:  +46 10 458 70 25