Ta backup før ferien – og regelmessig gjennom året

Velkommen til vår sikkerhetskalender! Vi teller ned til jul ved å dele ett sikkerhetstips hver ukedag helt frem til julaften. I dag er det 17. desember og vi vil trekke frem viktigheten av å ta regelmessig backup av deres sikkerhetsløsning. Skulle dere være så uheldige å ha en driftsstans eller et innbrudd i julen, er det godt å vite at viktig data er trygt lagret.

Du finner alle våre sikkerhetstips samlet her.

Gode rutiner for regelmessig backup er noe vi anbefaler gjennom hele året. De fleste dagene i året trenger vi heldigvis ikke å sjekke data lagret fra sikkerhetssystemet. Det er imidlertid veldig kjedelig om dataene ikke er der når behovet først melder seg.

Informasjon som burde sikkerhetskopieres er naturligvis opptak fra kameraanlegget, i henhold til lovverk rundt datalagring, men også logger og informasjon om tilganger i adgangskontrollen. Jevnlig backup ivaretar sikkerheten, men kan også gi tidsbesparelser og sørge for at deres systemer raskt er oppe og går igjen etter driftsstans eller annen problematikk.

Les mer om backup av adgangskontroll og kameraanlegg her.

La din sikkerhetsleverandør håndtere backup for deg

Dersom sikkerhetsleverandøren din administrerer sikkerhetssystem og adgangskontroll, kan de også sørge for å ta backup av systemet for dere. Dette er enkelt og sikkert for dere, og dere vil ha nyttig informasjon lagret hvis uhellet er ute og dere plutselig får bruk for den.

Vi anbefaler dessuten alle å ha en backup av sensitive og driftskritiske data utenfor lokalene. Selv om de fleste bedrifter setter av mye ressurser for å sikre sin IT-avdeling, er det aller sikreste å ikke oppbevare backup av sensitiv og viktig data på én fysisk annen lokasjon.

Kontakt oss for mer informasjon om å la oss administrere ditt sikkerhetssystem.