Vær oppmerksom på «halen» – også i julen

Velkommen til vår sikkerhetskalender. Vi teller ned til jul ved å dele ett sikkerhetstips hver ukedag helt frem til julaften. I dag er det 3. desember og vi minner deg på å tenke over hvem det er du slipper inn i lokalene deres – også i disse hyggelige juletider.

De fleste av oss har nok på et tidspunkt holdt døren til arbeidslokalene åpen for personen bak oss, til tross for at det er en helt fremmed. Kanskje tenker du at disse personene sikkert jobber her, de også, eller kanskje tenker du ikke over det i det hele tatt. Plutselig har du frigjort adgangskontrollen fra sin oppgave, og i verste fall utsatt bedriften for en potensiell sikkerhetsrisiko.

Kontakt oss for mer informasjon om viktigheten av en god adgangskontroll.

Sunn skepsis og god sikkerhetskultur

At julen er tiden for å være hyggelige og la tvilen komme hverandre til gode, trenger ikke å bety at vi åpner dørene til bedriftslokalene for alle og enhver. Naturlig skepsis er lov, selv i julen. Treffer du ukjente i gangene deres, er det ikke verre enn at du gir dem et smil og spør hvem det er de skal treffe eller hva du kan hjelpe dem med.

Som leder anbefaler vi at du legger litt ekstra innsats i å etablere en god sikkerhetskultur, der de ansatte tenker over hva som kan utgjøre en mulig fare for bedriftens verdier. Dette er like viktig hele året igjennom, og fører også til at dere får best mulig effekt av deres sikkerhetssystem.

Les mer om viktigheten av å stille spørsmål ved «halen» din her.